Kris & Sorgeterapi

Individuell, par-, familje- och gruppterapi online och på mottagningen i Stockholm, Karlaplan

Stor oro när Ryssland startade kriget mot Ukraina i natt - Behov av att prata av sig

Just nu, 24 februari 2022 växer en allt mer påtaglig oro när ett krig har startat framför våra ögon. Det som vi har oroat oss över de senaste månaderna är ett faktum nu. Ryssland har invaderat Ukraina i natt. Detta trots alla politiska ansträngningar för att stoppa det. Just nu – några timmar efter anfallet från luften och på marken, diskuteras på den politiska internationella arenan sanktioner - åtgärder för att straffa Ryssland. Putin lär inte bry sig ett dugg om det. Han hotar istället med att hävda att ”...man får uppleva sådana konsekvenser som aldrig hittills har hänt”.

 
 

Oron växer hos alla, efter att vi hört de olika rapporter via tv och online om att kriget eskalerar. Det finns redan, kl. nio på morgonen, minst 50 döda soldater på anfallarens sida. 

- Hur många ukrainare har redan mist sitt liv? Det vet vi inte än.

- Hur många oskyldiga liv kommer detta krig kräva?

- Hur många kommer att stupa innan det blir fred igen?

- Hur många sörjande efterlämnar det efter sig?

- Hur många av dem kommer återuppleva tidigare trauma i samband med bilder från kriget?

- Kommer kriget drabba oss i Sverige och i så fall på vilket sätt?

- Vad kan vi själva göra för att krigsnyheter inte hindrar oss från att leva här och nu, arbeta, studera, ta hand om vår familj, om oss själva?

Att prata om det som pågår just nu och hur detta påverkar oss är mycket viktigt. Det är viktigt att prata av sig, sortera sina tankar och oro, skapa redskap att bemästra sina katastroftankar. Att inte vara ensam om sin oro känns tryggt. Välkommen till oss på ElfströmskaPsykoterapin!

Känner du oro i samband med den aktuella spända politiska situationen p g a Rysslands anfall på Ukraina? 

Elfströmska Psykoterapin erbjuder i dag och i morgon kl. 15:00-16:15 korta kostnadsfria stödjande terapeutiska samtal på distans via Skype, FaceTime, WhatsApp eller telefonsamtal , Är du intresserad? Anmäl då ditt intresse via ett sms till 070 754 20 54 då bokar vi en tid och kommunikationssätt. Hjärtligt välkommen!

24 Feb 2022